DANA CUP

Dana Cup på St Croix
Fra receptionen 23. januar 2019 på St. Croix med USVI Soccer Association som vært


På billedet ses fra venstre Yohannes Worede, coach Rovers FC, St. Croix – Elisabeth Pedersen, bestyrelsesmedlem VIDUF – Leif C. Pedersen, formand VIDUF – Finn Larsen, formand Dana Cup – Albert Bryan, jr., USVI guvernør – Jette Andersen, formand Fortuna Hjørring – Karsten Dissing, kasserer Dana Cup og U19 pigecoach for Fortuna Hjørring – Kim Hughes, coach AYSO. 

Panelet fra venstre:
Leif Pedersen, præsident Viduf – Albert Bryan Jr., guvernør US Virgin Islands -Lishati-Shumba Bailey, generalsekretær US VI Soccer Association – Jette Andersen, formand Fortuna Hjørring – Finn Larsen, formand Dana Cup

St Croix på vej til Dana Cup
Dana Cup får endnu mindst én ny nation til årets store turnering sidste i juli. Det er den tidligere danske koloni St Croix, der er på vej.

Unge spillere – 14-16 år – kommer for at deltage. Det er sikkert, og så arbejdes der i den nuværende amerikanske territorialstat, der i FIFA
er registreret som nation, på at få et B19-hold med, og ønsket om at komme til Danmark er så udtalt, at der tillige snakkes om et hold af 12-13-årige. 
>

Dana Cup har netop været på besøg på St Croix, hvor modtagelsen var hjertelig og forventningsfyldt.

Der er ikke tvivl om, at de vil stå på hovedet for at få så mange som muligt med til Dana Cup allerede her i 2016, og så skal det være en tilbageværende begivenhed. Vi har etableret et samarbejde, baseret på venskab og fælles glæde ved fodbold og spillets muligheder som kontaktskaber, siger Dana Cups direktør Jette Andersen.

På St Croix var Dana Cup gæst hos såvel klubber, som organisationer og på øens universitet.

– Alle var totalt indstillet på at komme til Hjørring, og det går i øvrigt videre end til Dana Cup. Holdet for de 14-16-årige ønsker at blive i Danmark en uge ekstra, og det er jo ganske naturligt oven på så lang en rejse, siger Jette Andersen. 

– Vi arbejder nu sammen med Hirtshals Boldklub, om at give de vestindiske børn en ekstra oplevelse. De skal indkvarteres i private hjem og spille en eller to fodboldkampe.

Så går samarbejdsbestræbelserne i øvrigt videre. På St Croix markerer man i 2017, at det er 100 år siden, at de danske vestindiske øer blev solgt til USA. I den anledning inviteres hold fra Hjørring og Hirtshals til St Croix.

– Det er jo ikke helt billigt, at komme den lange vej, men på såvel St Croix som her hos os tror vi på, at der nu er sat gang i et samarbejde, som vil udvikle sig positivt i de kommende år, slutter Jette Andersen.